Vibrator als geneesmiddel bij seksuele problemen

Vrouwen die last hebben van seksuele problemen, van geen zin tot een afwijking aan hun geslachtsorganen, krijgen in Engeland een vibrator als geneesmiddel voorgeschreven om hun zin in seks weer terug te krijgen.

Een van Engeland’s gerenommeerde sekstherapeuten verwijst zijn patiënten door naar een seksshop om advies te krijgen hoe ze hun eigen lichaam en seksuele wensen moeten ontdekken met behulp van diverse seksspeeltjes. Volgens dr. Goldmeier zijn er veel vrouwen met een afwijking in hun seksleven en kunnen de diverse seksattributen op de markt hen helpen een beter seksleven te ontwikkelen. Uit onderzoek van een lokale seksshop is gebleken dat één op de drie vrouwen een vibrator heeft; de vibrator op medisch voorschrift is echter nog een nieuw verschijnsel.

We proberen nu de mensen in de medische wereld meer te attenderen op de traditionele seksattributen. De huidige medische instrumenten zijn angstaanjagend en oncomfortabel. Het zijn meer kruisingen tussen een toiletborstel en middeleeuwse martelwerktuigen. We hebben inmiddels aan artsen laten zien dat kleine, rubberen roze dingen meer voor de patiënt doen dan de huidige instrumenten. Vibrators deden al in 1883 hun intrede als medische instrumenten, maar in de praktijk heeft het merendeel van de artsen en verpleegkundigen er zelfs nog nooit een gezien.

Bron: Studentstart.be – 12 december 2003